The Mental Game – kunsten at resette i padel: En af de allervigtigste mentale færdigheder, som alle spillere uanset niveau er nødt til at beherske for at blive bedre er evnen til at resette sig selv mentalt undervejs i en kamp. 🧠🧘🏼

Som alle efterhånden er klar over, skaber padel stærke følelser. Men spiller du på følelser alene, vil du tage forkerte beslutninger, fordi din “lunte” vil være kortere og din hjerne typisk indstillet på kortsigtede gevinster som at få afgjort bolden så hurtigt som muligt. Fejl, vil skabe vrede, der skaber flere fejl.

Der er dog enkle metoder, man kan anvende, hvis man vil arbejde med måder at kunne bryde den negative spiral på, som alle benytter sig af princippet om bevidst tankestyring. Du kan som menneske bestemme, hvad du vil tænke på – hvis du husker at gøre det.

Her er nogle metoder, man kan anvende. Fælles for dem er, at man fortrænger/bearbejder uhensigtsmæssige følelser med vilje.

🧮 1. Matematik

Hvis du fx laver et regnestykke eller tæller baglæns ned fra 10, så tvinger du dine frontallapper igang, hvor ens følelsesregulering og impulskontrol også sidder.

🤣 2. Humor

Hvis du kan tage pis på situationen, være selvironisk eller lignende, så nedskalerer du vreden og kan bedre komme tilbage på sporet igen.

🗣️ 3. Samtale

Sæt ord på hvad der foregår inde i dig, evt. bare til dig selv, hvis ikke du kan snakke med din makker. Så snart man beskriver eller italesætter en følelse, så tager man automatisk kontrol over den, fordi den flytter op i ens tankevirksomhed.

😮‍💨 4. Vejrtrækningsøvelser

Nogle få dybe kontrollerede vejrtrækninger giver ilt og tvinger dig til at forholde dig til hvad, der foregår indeni, hvilket gør dig mindre reaktiv og mere indrestyret.

💭 5. Reframing

Find en måde at “gentænke” situationen på, så din fejl eller det, der gør dig vred kommer tilbage i rette proportioner. Tænk på hvor fedt det er at spille i stedet på hvor ærgerligt det var, at smide bolden i nettet for 10. gang.

Ingen af metoderne er skudsikre, men alle kan blive bedre til at bruge dem. Mangler jeg nogen konstruktive måder? De destruktive tænker jeg, I allerede kender til… 😉

“Fejl, vil skabe vrede,
der skaber flere fejl.”

Om forfatteren:
Imran Rashid (f. 1977) er speciallæge i almen medicin, foredragsholder og forfatter til bøgerne Sluk, Tænd fantasien, Offline, Sunde vaner, Mærkbarhed. Han er også sundhedsfaglig direktør hos Lenus og står bag SundDigital.dk. Imran Rashid spiller også  en hel del padel i sin fritid og så kan du følge ham på Instagram.

Forrige artikelJobopslag: Centerchef søges til Racket Club
Næste artikelDM i padel: Lodtrækning og program til weekenden
Gæsteskribent
Padelbladet.dk anvender forskellige gæsteskribenter, der bidrager med nyheder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra padelverdenen. Denne artikel er skrevet af en gæsteskribent.