Vil du gerne vide, hvor dygtig du er i padel for at kunne finde modspillere på dit eget niveau? Det kan være en udfordring at fastslå sit eget niveau i padel – men det er præcis hvad vi hjælper med i denne padelguide.

Ved at kende dit niveau i padel vil det være nemmere for dig at finde ligeværdige modstandere og derved få mere fornøjelige spil. I denne vejledning vil vi gennemgå de forskellige niveauer i padel og hjælpe dig med at fastslå dit eget niveau.

Fælles niveausystem i padel

De danske padelcentre anvender et fælles niveausystem, der gør det muligt at sammenligne niveauet mellem padelspillere på tværs af hele landet. Niveauerne spænder fra 1 til 7: Niveau 1 er for nybegyndere og niveau 7 er dedikeret til professionelle spillere på internationalt niveau. Hvert niveau har også decimaler for at give en mere detaljerede inddeling.

Niveausystemet tager også højde for turneringserfaring fra DPF-turneringer og Lunar-ligaen. Således bliver det lettere for dygtige spillere at finde jævnbyrdige til padelkampe.

BEGYNDER: 1.0 – 2.0

Niveau 1,0: Nybegynder

Du har ingen tidligere erfaring med padel og er helt grøn i sporten.

Niveau 1,5: Begynder

Du har spillet et par gange og har en basal forståelse for reglerne. Du har endnu ikke fuldt styr på brugen af glasvæggene og har svært ved at starte dueller. Din kontrol over spillet og basisteknik skal fortsat forbedres.

LET ØVET: 2.0 – 3.0

Niveau 2.0: Øvet begynder

Du spiller med en vis grad af kontrol og begynder at anvende glasvæggene mere effektivt. Hvis du har erfaring fra andre ketchersportsgrene, vil du kunne anvende dette til din fordel. Du kan deltage i kampe med længere dueller, når du møder spillere på dit eget niveau.

Niveau 2.5: Rutineret

Du har udviklet en taktisk forståelse for spillet og er i stand til at anvende forskellige padelslag under en kamp. Du er i stand til at holde trit med spillets tempo og spille effektivt i den amerikanske stil.

ØVET: 3.0 – 4.0

Niveau 3.0: Erfaren/rutineret

Du spiller jævnligt og har god kontrol og sikkerhed i størstedelen af din spilform. Dog er der stadig nogle uventede fejl i dit spil, og du kan have en tendens til at være for offensiv. Du har kompetencen til at deltage i DPF 25/50-turneringer og/eller 3.-2. division i Lunar Ligaen.

Niveau 3.5: Avanceret/rutineret

Du spiller ugentligt og begår færre uventede fejl i dit spil. Dine dueller bliver længere, og du har forståelse for strategi og positionering på padelbanen. Du mestrer brugen af glasvæggene og kan kontrollere hastigheden i dine dueller. Du kan deltage i DPF100-turneringer og spille i 2. division i Lunar Ligaen.

MEGET ØVET: 4.0 – 5.0

Niveau 4.0: Højt niveau/meget rutineret

Du spiller med stor selvsikkerhed og har en god taktisk og teknisk dygtighed. Du har muligvis allerede deltaget i flere DPF-turneringer. Du har kompetencen til at deltage i DPF 200-turneringer og/eller spille i 1. division i Lunar Ligaen.

Niveau 4.5: Elite niveau

Du er seedet i DPF 200-turneringer eller spiller i DPF 400-turneringer. Du har kompetencen til at spille i Elite divisionen i Lunar Ligaen.

ELITE: 5.0 – 7.0

Niveau 5.0: Top niveau

Du er seedet i DPF 400-turneringer og har kompetencen til at spille i Elite Division i Lunar Ligaen.

Niveau 5.5: Landsholdsspillere

Du er landsholdsspiller og repræsenterer dit land på internationalt niveau.

Niveau 6.0: Professionel spiller

Du spiller professionelt og er rangeret blandt de top 250 spillere i verden ifølge WPT-ranglisten.

Niveau 7.0 – Top professionel

Du er en top professionel spiller og rangeret blandt de bedste spillere i verden.

Forrige artikelPadelbladet – December 2023
Næste artikelAlejandra Salazar – padelsportens GOAT
Anders Baron
Anders Baron er stifter og medejer af Padelbladet.dk. Han er ansvarlig for den digitale platform og online annoncering. Anders skriver om padel i relation til rejser, livsstil og udstyr. Kontakt på anders@padelbladet.dk. Anders er også freelance digital konsulent.