Pakhus77 i Aarhus melder klar til fest, når der i weekenden 24. - 25. maj 2024 afholdes Carlsberg Nordic Padel Series 3. Sådan skriver Dansk Padel Forbund i et opslag på deres Facebook-side, som kan ses nedenfor.

Da Pakhus77 i slutningen af 2023 besluttede sig for at søge muligheden for at afvikle en af dette års Carlsberg Nordic Padel Series-turneringer, er det ingen hemmelighed, at ansøgningen blev modtaget med minder fra DM 2023 i baghovedet, hvor Pakhus77 viste sig som en fortræffelig medarrangør af danmarksmesterskaberne.

Stemningen i det rå center beliggende på det efterhånden ret mondæne Aarhus Ø ramte kogepunktet i løbet af den DM-weekend, og til trods for sparsomme omklædningsfaciliteter og tværgående bjælker, der rykker lidt ved loftshøjden, blev der i pakhuset skabt en padelfest af hidtil usete dimensioner i dansk padel.

Nu er vi tilbage i hjertet af Aarhus, og denne gang er Pakhus77 med Dansk Padel Forbunds Carlsberg Nordic Padel Series-struktur i hænderne selv hovedarrangør af eventet, og vi kan godt love, at der er lagt op til fest. Skal vi tro Pakhus77’s direktør, Jeppe Hey, så bliver der stuvende fyldt både fredag og lørdag, og derfor har centret også tænkt i de bedst mulige tilskuerløsninger ift. at kunne lukke så mange som muligt ind. Der sættes endvidere stort ind på at skabe den rigtige stemning med DJ, ligesom tilskuerne vanen tro vil blive forkælet med alskens slags lækre kalorier.

Herlighederne starter på fredag kl. 17.00, hvor herrernes første runde sættes i gang. Her skal spillere som Esben Hess, Nils Skajaa, Marc Møller og Emil Domela i aktion, men pladserne på centre court er optaget af Pakhus77’s egen Julius Fuglsang, som sammen med makker Raul Sancho møder Victor Svendsen og Malthe Nielsen – to af landets bedste badminton-padelspillere.

Selv om ovenstående kamp godt kan blive et festfyrværkeri af hurtige fødder, lækre hænder og rå power, så bliver det nok svært at overgå den førsterundekamp, som følger umiddelbart efter på centre court. Her har lodtrækningen nemlig maget det således, at fire af feltets stærkeste spillere tørner sammen, når Emil Okkels sammen med det svenske stortalent, Willy Släryd, kommer op imod 2024’s dominerende par, Oscar Sebber og Ricard Manchon. Sebber/Manchon har vundet både første og anden afdeling (KIF og Padel 7500) af Carlsberg Nordic Padel Series i år, og som om det ikke er nok, så tog de også DM-titlen i PadelPadel Cph. for en måned siden. Uden at forklejne nogen, så er denne kamp første rundes klare hovedattraktion og en såkaldt must see-match for alle, der interesserer sig for dansk turneringspadel.

Oscar Sebber og Ricard Manchon
Oscar Sebber og Ricard Manchon. Foto: Anders B. Jakobsen / Padelbiblioteket.

Programmet herefter kendes af naturlige årsager ikke, og hvilke kampe der placeres på hvilke baner i de efterfølgende runder afgøres først i samarbejde mellem Dansk Padel Forbund og Padel TV, når vi ved, hvem der møder hvem. Èn ting er dog sikkert; der bliver fuld smæk på de otte kvartfinaler, som er sat med “not before”-tidspunkter til henholdsvis 19.30 og 20.45.

Lørdag stempler kvinderne ind i en række, som på papiret ser meget stærk ud med deltagelse af landets bedste kvinder. Otte spillere fra ranglistens top 10 vil være at finde i Pakhus77 med danmarksmestrene, Maria Rasmussen/Gitte Haxen, som det par, der nok må tage favoritværdigheden på sig.

Netop Rasmussen/Haxen har fået en interessant lodtrækning, da de krydser klinger med deres landsholdskolleger, Nicoline Pihl og Betina Pedersen. Det er Nicoline Pihls første turnering efter en skadespause på omkring ét år, og selv om hun nok havde ønsket sig en lidt anden kamp at starte sit comeback på, så er vi meget glade for at se Nicoline tilbage i manegen. Meget er sket i det forgangne år, og konkurrencen er også på kvindesiden blevet skærpet betragteligt. Der spilles ikke bare om titler og ære i de store turneringer, men også om at komme i betragtning til kommende landsholdsudtagelser. Mange af de potentielle landsholdsspillere vil være at finde i Pakhus77 på lørdag.

Dansk Padel Forbund opdaterer deres Instagram og Facebook med billeder og historier i løbet af weekenden, og har du ikke mulighed for selv at være til stede på Aarhus Ø, så kan du følge kampene på Padel TV, hvor der sendes fra fire baner fredag (centre court og bane 2 med kommentatorer / alle fire baner med livescore) og to baner lørdag. Du kan finde adgang til Padel TV her: https://www.padel-television.se/danmark

Finalerne er sat til at blive spillet lørdag “not before” 14.00 (kvinderne) og 15.15 (herrerne).

Nyheden er skrevet af Dansk Padel Forbund på deres Facebook-side.

Forrige artikelHvor gammel er du, når du spiller padel?
Næste artikel4 læringstrin i padel – opskriften på ekspertise
Anders Baron
Anders Baron er stifter og medejer af Padelbladet.dk. Han er ansvarlig for den digitale platform og online annoncering. Anders skriver om padel i relation til rejser, livsstil og udstyr. Kontakt på anders@padelbladet.dk. Anders er også freelance digital konsulent.