I et kampvalg på Dansk Tennis Forbunds årlige generalforsamling blev Christian Lunøe valgt som ny formand. Vi har talt med den nye formand om hvordan han vil angribe den nye rolle som formand i Dansk Tennis Forbund og hvad det har påvirkning for dansk padel.

Hele artiklen kan læses på Tennisavisen.dk – og et uddrag, med særlig interesse for padelspillere, kan læses herunder.

Padel og perspektiverne

I perioden op til generalforsamlingen blev fronterne mellem de to formandskandidater trukket hårdt op. Der var en naturlig interesse i at blive klogere på, hvilken forskel det gjorde, om fremtidens formand hed Christian Lunøe eller Henrik Thorsøe.

En af de ting, der gik igen i debatten, var emnet padel. En sport med en eksplosiv vækst de senere år. En nært beslægtet sport til tennis, hvilket også ses rundt omkring i mange tennisklubber, hvor padelbaner de senere år er kommet til. Udviklingen er gået så stærkt, drevet af en kommerciel industri, at det organisatoriske omkring forbund og struktur i klubregi ikke er kommet ordentligt med. Derfor er der, som tidligere beskrevet, opstået en debat om, hvor padelsporten skal organiseres og ”høre hjemme”. Her var de nye kandidater til bestyrelsen i Dansk Tennis Forbund mere skeptiske i forhold til, om padel har en fremtid i tennissportens organisering.

De tre nye bestyrelsesmedlemmer, f.v. Mads Brix, Martin Ravnholt og den nye formand Christian Lunøe. Foto: DTF.

– Vi har berammet det første møde, hvor vi mødes sammen med Danmarks Idræts Forbund og Dansk Padel Forbund. Jeg er glad for, at vi nu kan genstarte dialogen, der har været lukket ned siden efteråret 2023. Der er blevet skabt en tæt hverdag mellem padel og tennis i en lang række tennisklubber. Det er vist ikke for meget sagt, at det er gennem den fætter-kusinefest ude i tennisklubberne, at padel lever som foreningsidræt. Vi skal endelig ikke ødelægge den fest. Vi skal snarere understøtte den med nogle klare rammer, der måske ikke helt har været på plads, inden man gik i gang med at bygge padel på en bølge af begejstring. Det fredelige og frugtbare samarbejde skal sikres, så klubberne fortsat har et balanceret medlemsdemokrati og de to idrætter kan vokse sammen.

Han understreger, at det vigtigste for ham i den kommende dialog med de øvrige forbund er at sikre, at det organisatoriske ikke spænder ben for padelsportens videre udvikling. Med forskellige foreningskonstruktioner rundt omkring i det danske idrætslandskab, så skal der tænkes på forskellige modeller, der kan tage hensyn til de forskellige strukturer, hvilket gør at man skal give sig god tid til at finde frem til fremtidens samarbejdsmodeller mellem tennis og padel.

– Det er ikke nødvendigvis nogen nem opgave. Men den gode vilje er til stede, kan jeg mærke. Både hos padel og på tennissiden. Og DIF støtter op om at få det hele på plads politisk, så jeg er sikker på, at vi nok skal komme i mål. Vi skal hurtigt i gang, og så skal vi skynde os langsomt derfra og finde gennemtænkte, langtidsholdbare løsninger, afrunder formanden.

“Det handler om at ville noget for dansk tennis” – Christian Lunøe

Forrige artikelSeniorpadel: Ny tendens giver grobund for mere vækst i padelsporten
Næste artikelPadelsporten har gode udsigter i Frankrig
Per Colstrup Vinkel
Per Vinkel er professional journalist og tenniskommentator. Hans mangeårige arbejde, interesse og engagement i tennissporten og padelsporten, gør Per til en af de bedste danske sportsjournalister.