I den kommende weekend er der lagt op til en ekstraordinær spændende generalforsamling i Dansk Tennis Forbund, som også kan få stor betydning for dansk padel. Der ventes nemlig kampvalg om formandsposten, og de to kandidater, Henrik Thorsøe og Christian Lunøe, har vidt forskellige ambitioner om fremtiden for padel, der i dag deles mellem tennisforbundet og Dansk Padel Forbund.

Intet er nemlig som det plejer, når der forventes kampvalg om formandsposten, der siden 2016 har været besat af Henrik Thorsøe. Nu stiller en ny kandidat, Christian Lunøe, op. Han er til dagligt formand i B.93 og har med en række proklamerede støtter fra klubber i hele landet sat kursen efter formandsposten.

De seneste uger er der blevet talt og skrevet meget om det. Både i landsdækkende medier og internt i de fleste danske tenniskredse. En række klubber har åbent meldt ud, at de støtter en ny kurs for Dansk Tennis Forbund og dansk tennis. En kurs der kun kan sættes ved, at der bliver skiftet ud i toppen af bestyrelsen.

Derfor er den kommende weekends generalforsamling afgørende. Vinder den nye kandidat er muligheden for et kursskifte til stede. Omvendt har den siddende formand, Henrik Thorsøe, ingen intentioner om at forlade skuden. Derfor bliver der efter alt at dømme kampvalg den kommende weekend, når der afvikles generalforsamling i Dansk Tennis Forbund.

Der er sagt og skrevet meget om forskelle, årsager til opgør og den nye vej for dansk tennis de senere uger. Det kan være svært at få det fuldstændige overblik, hvis ikke man skal bruge timevis på at kigge lange valgoplæg og søge informationer på forskellige medier. Derfor har Tennisavisen og Padelbladet valgt at bede de to formandskandidater svare på fem centrale spørgsmål i forhold til deres motivation for at stille op til valget som formand i Dansk Tennis Forbund.

Hele artiklen kan læses på Tennisavisen.dk – og et uddrag, med særlig interesse for padelspillere, kan læses herunder. Det interessante spørgsmål, som Padelbladet har stillet de to kandidater, er:

Hvilken fremtid har padelsporten i Dansk Tennis Forbund og hvorfor?

Christian Lunøe, som stiller op til formandsposten på DTFs generalforsamling.

Christian Lunøe
For mig er det først og fremmest en etisk diskussion. Tennissporten kan sagtens rumme at tage en mindre sportsgren under vingerne og lade den vokse sig stærk, hvis der er brug for det. Mit indtryk er bare, at padelsporten i dag er fuldt ud i stand til at stå alene, og så skal man da ikke tvinge den ind under et andet forbund.

Tennissporten har selv haft en rolle mange steder i Danmark som cash cow for større sportsgrene, og det har været en lang proces at frigøre sig og stå i egen ret. Det ville klæde os at behandle den nye dreng i klassen bedre, i stedet for at gentage historien.

Henrik Thorsøe
I Dansk Tennis Forbund tror vi fuldt og fast på den synergi der er skabt og også videre frem kan skabes imellem tennis og padelsporten. Både på forenings- og forbundsniveau. Vi ser på padelsporten, som en selvstændig sport, og vi behandler og udvikler den som sådan. At ca. 33% af medlemsforeningerne i Dansk Tennis Forbund har valgt padel til og dermed som forening bliver båret af flere sportsgrene taler sit tydelig sprog for hvordan mulighederne ses ude i landet. Denne udvikling ser vi som en styrke for både tennis og padelsporten.

En styrke vi for øvrigt også ser med pickleball hvor vores arrangement i sporten er blevet taget meget vel imod ude i foreningerne, som virkelig er nysgerrige og tror på mulighederne for synergi også her.

Vi arbejder hårdt på at få skabt et samarbejde med Dansk Padel Forbund, og forhåbentlig når vi i mål med dette, at der kun er et fælles udbud skabt imellem Dansk Tennis Forbund, Dansk Padel Forbund og DGI, som skal støtte og bidrage til udviklingen af sporten. Her er vores klare fokus i Dansk Tennis Forbund udviklingen af padelsporten som foreningssport.

Henrik Thorsøe Pedersen, formand for Dansk Tennis Forbund, og genopstiller på DTFs generalforsamling på lørdag.

Det bliver at spændende at følge generalforsamlingen i Dansk Tennis Forbund, der finder sted i Idrættens Hus i Brøndby lørdag den 16. marts kl. 11.

Forrige artikelCuera åbner kæmpe padelbutik i Aarhus – og du er inviteret
Næste artikelFølg Eliten: Nils Skajaa og Esben Kjærgaard Hess til turnering i Padel7500
Avatar photo
Per Vinkel er professional journalist og tenniskommentator. Hans mangeårige arbejde, interesse og engagement i tennissporten og padelsporten, gør Per til en af de bedste danske sportsjournalister.