De danske padel-landshold har været i Lissabon og deltage i EM under det europæiske padelforbund FEPA. Kvinderne spillede sig i EM-finalen, mens herrerne vandt bronzekampen. Dermed skaffede holdene de bedste resultater nogensinde siden etableringen af Dansk Padel Forbund tilbage i 2017 skriver forbundet i en pressemeddelelse.

Sølv til de danske kvinder – herrerne vinder bronze

De danske landshold vender hjem fra FEPA´s EM med historiske resultater i bagagen

Da flyet landede i Kastrup Lufthavn søndag kl.22.30 var der både pokaler og medaljer med hjem fra EM i den portugisiske hovedstad, Lissabon. Aldrig tidligere har Danmark været repræsenteret helt fremme på finaledagen. Dansk Padel Forbund er etableret i 2017 og siden sendt herre- og kvindelandshold afsted for at repræsentere de rød/hvide farver.

Herrerne kvalificerede sig til kvartfinalen via sejre over Slovenien og Finland i den indledende pulje. Især Finland er en af de padelnationer, som vi normalt måler os med. En tæt holdkamp endte med dansk 2-1 sejr og en fin pejling på, at herrerne var mødt op for at konkurrere. Puljesejren betød, at herrerne gik ind til kvartfinalen mod Ungarn som favoritter – og den favoritrolle blev fulgt op med en stensikker 3-0 sejr.

Dermed var en plads i top fire sikret og en klar forbedring af slutplaceringen i 2021 i Bilbao på en 6. plads. Baskerlandet ventede i semifinalen og var, helt som forventet, en for stor opgave, men det er værd at bemærke at vi hele tiden kommer tættere på de store nationer. Alt imens Portugal sikrede sig mesterskabet på hjemmebane havde Danmark mulighed for at sikre sig en historisk bronze­medalje, og her var Tyskland nationen, der skulle nedkæmpes. To sikre sejre sluttede en fantastisk uge af for de danske herrer, der helt fortjent fik både pokal og medaljer med hjem.

Kvinderne lagde hårdt ud i puljen med en kamp mod storfavoritterne fra Portugal, der havde verdens nr.4 med i truppen. Et forventeligt nederlag gav pres i sidste puljekamp mod Moldova, der dog helt tydeligt ikke havde samme erfaringsgrundlag og niveau som det danske hold. Videre som nr. 2 fra puljen gav en puljevinder i kvartfinalen – Finland.

Fuldstændig som herrerne endte det med dansk sejr på 2-1 efter en fremragende holdpræstation. Billetten til semifinalen var booket og til hvad der skulle vise sig at være et dramatisk opgør mod Baskerlandet. Tre ultra-tætte opgør og et comeback i anden kamp gjorde at en spansk skade i kamp tre blev afgørende for dansk avancement. Naturligvis en ærgerlig baggrund, men vores danske kvinder havde hele landskampen igennem bidt sig fast og præsterede på øverste niveau.

Finalen blev et flot eksempel på kvindernes sportslige udvikling – tro på egne evner og stort fighterhjerte. Første kamp blev trukket helt til vejs ende og kun marginaler skilte danskerne fra at åbne med en choksejr. Verdens nr. 4 Sofia Araujo dominerede kamp to, der desværre ikke kunne gøres lige så spændende.

Portugal snupper EM-guldet, mens Baskerlandet tog sig af bronzen

Nyheden er skrevet af Padel i Danmark på deres hjemmeside her.

Forrige artikelArla Protein Ligaen: Tilmelding til forår/sommer 2024-sæsonen åben nu
Næste artikelTurneringskalender 2024 for Dansk Padel Forbund
Anders Baron
Anders Baron er stifter og medejer af Padelbladet.dk. Han er ansvarlig for den digitale platform og online annoncering. Anders skriver om padel i relation til rejser, livsstil og udstyr. Kontakt på anders@padelbladet.dk. Anders er også freelance digital konsulent.