Dansk Padel Forbund har udsendt nedenstående pressemeddelelse:

Kære padelspiller og andre med interesse for padelsporten.

En enig bestyrelse i Dansk Padel Forbund (DPF) har aftalt med Dansk Tennis Forbund (DTF) at den associeringsaftale, der har været i kraft siden 9. august 2018 mellem de to forbund, er ophørt 5. april 2020. Rent konkret betyder det først og fremmest, at DTF ikke længere har to bestyrelsesposter i Dansk Padel Forbund og at DPF og DTF hermed agerer uafhængigt af hinanden. Ophøret af samarbejdsaftalen er en naturlig følge af den seneste generalforsamling i Dansk Padel Forbund (20. marts 2020), hvor det blev foreslået at nedlægge Dansk Padel Forbund og indlemme aktiviteterne i Dansk Tennis Forbund. Et forslag Dansk Padel Forbunds medlemsforeninger enstemmigt stemte imod.

Dansk Padel Forbund vil søge optagelse som selvstændigt medlem af Dansk Idræts Forbund (DIF), og det bliver nok en proces, der kan vare adskillige år, blandt andet fordi det står i DIFs vedtægter, at de tidligst optager medlemmer, der har eksisteret i 5 år, og DPF blev først stiftet 18. august 2017.

Padelsporten er inde i en meget spændende fase. Ved udgangen af 2018 fandtes der 32 padelbaner i Danmark, og ved udgangen af 2019 fandtes der 99 padelbaner. Vi forventer at der findes omkring 180 padelbaner i Danmark ved udgangen af 2020. Padel er Danmarks hurtigst voksende sportsgren, og efterspørgslen er langt større end udbuddet af padelbaner, hvilket blandt andet har fået en lang række private investorer til at bygge padelbaner. I alt 64 af de 99 padelbaner, der var i Danmark ved udgangen af 2019 var på private hænder.

I de kommende år kommer fremsynede private investorer, kommuner og idrætsforeninger til at investere i padelbanebyggeri til at imødekomme den meget store interesse for sporten, og Dansk Padel Forbund ser med glæde på enhver, der investerer i padelsporten i Danmark. Vi forventer, at padelsporten i Danmark kommer til at opleve mere end årlige fordoblinger af spillerantallet i de kommende år, og indenfor 5 år er et vores håb, at padelsporten kan blive blandt Danmarks 20 mest dyrkede sportsgrene.

Dansk Padel Forbund er samlingspunktet for klubber og foreninger med padelaktiviteter, efter samme forbillede som de andre idrætsforbund vi har i Danmark. Det er Dansk Padel Forbunds ambition at medvirke til at transformere padelsporten fra en rimelig dyr nichesport, som det er tilfældet de fleste steder i landet i dag, til en folkesport, hvor alle borgere, børn og unge, såvel voksne og ældre, kan få fornøjelse af den herlige sportsgren uden at skulle betale nær det samme for at spille som det koster i dag.

Med venlig hilsen
Ole Egholm
Formand

Artiklen er tidligere bragt på Tennisavisen.dk

Forrige artikelPadelsporten vil stå på egne ben
Næste artikelDTF og DGI satser stort på padelsporten
John Kristensen
John Kristensen er medstifter af Padelbladet.dk. John har spillet tennis i 40 år og har mange års ledererfaring fra tennismiljøet bl.a. som formand for KB Tennis i 10 år.