Business: Sådan er økosystemet i padel og den globale trend

Padel er kommet ud af COVID-pandemien, som en af verdens hurtigst voksende sportsgrene fortæller Financial Times. De har talt med investorer, spillere og trænere for at se, hvorfor der strømmer penge ind i den voksende sport. Du kan se videoen i denne artikel øverst.

Padel havde i 2022 en estimeret global markedsværdi på ca. 15 milliarder danske kroner (2 mia. Euro), som er fordelt på nedenstående økosystem jf. Monitor Deloitte Analysis. Som det fremgår stammer langt hovedparten af værdien fra klubberne (60%), dernæst globalt salg af bat (19%), fremstilling af padelbaner (10%), salg af bolde og tilbehør (5%), salg af tøj (4%), TV & Media (2%) og salg af billetter (1%). Det er bemærkelsesværdigt så lidt den kommercielle TV & Media-del inkl. salg af billetter endnu fylder i padelverdenen – kun 3% samlet af hele det globale økosystem.

Økosystemet 2022 for global padel og fordelingen af markedsværdien på ca. 15 milliarder DKK

Man forventer at antallet af baner globalt vil være mere end fordoblet i slutningen af 2026 fra knap 40.000 til 85.000. Det er især i Storbritannien, Tyskland, Frankrig, USA, Mellemøsten og Asien hvor padel kun er i sin indledende fase og hvor der derfor er stort vækstpotentiale. Samtidig forventer man en tredobling af markedsværdien over de næste 3 år (dvs. i 2026) til 45 milliarder danske kroner (6 mia. Euro), der især skal drives af Indien, Kina, USA og Arabien.

Regionale markeder med stort udviklingspotentiale for padel

I 2022 er udviklingen af ​​padelbaner er steget med 28 % (8.200), mens klubber er steget med 24 % (1.914) i samme periode. Spanien var i 2022 fortsat det land med flest anlagte baner (15.300), efterfulgt af Italien (6.470) og Sverige (4.200). Man forventede i 2022, at der ville være bygget 6.600 padelbaner i Europa.

Mængden af ​​padelsøgninger på Google er også fortsat med at stige år efter år, hvilket viser en voksende global interesse for sporten. I løbet af 2022 var der afholdt 126 officielle turneringer i 30 lande, 65 fra professionelle forbund (World Padel Tour, Premier Padel og A1 Padel) og 61 arrangeret af International Padel Federation. FIP (International Padel Federation) har til formål at gøre padel til en olympisk sport i den nærmeste fremtid.

Hvis padel udvider sin internationale tilstedeværelse og opfylder de etablerede krav, kan vi måske se den debutere som en olympisk sport i Brisbane 2032” udtaler Elena Martín, Senior Manager hos Monitor Deloitte.

Antallet af søgning på Google på “Padel” har været i vækst i flere år

Kilde: Deloitte

Forrige artikelWebinar: Se præsentation af Lunar Ligaerne for forår 2024
Næste artikelDansk Padel Forbund indgår partnerskab med Padel-TV
Anders Baron
Anders Baron er stifter og medejer af Padelbladet.dk. Han er ansvarlig for den digitale platform og online annoncering. Anders skriver om padel i relation til rejser, livsstil og udstyr. Kontakt på anders@padelbladet.dk. Anders er også freelance digital konsulent.