Med 12 udendørs padelbaner bliver ”Padel Yard – Reffen” Danmarks største udendørs padelcenter. Bag projektet, der åbner i sommeren 2021, står en række kammerater med en fælles fortid i tennissporten.

Ulrik Galskov, Tobias Galskov, Esben Hess-Olesen og Søren Hess-Olesen. Alle mænd i deres bedste alder. Og alle mænd med mod på et eventyr. Fra denne sommer står de bag Danmarks største udendørs padelanlæg. De kender hinanden godt fra deres fælles tid i tennis.

Men hvad er det, der gør at en lille håndfuld unge mænd kaster sig ind i projektet med et padelcenter? Det midt i en tid, hvor centre og store kapitalstærke personligheder kaster sig over sporten og etableringen af store centre. Det spurgte vi de fire tennisfolk om.

Hvordan kom ideen til dette projekt?
– Vi er alle fire gode venner og ses ofte med hinanden. I den forbindelse er spørgsmålet ”skal vi ikke starte et padelcenter selv?” tit kommet på bordet. Ligesom det nok er hos rigtig mange andre mennesker. Men der er jo mange ting, der skal gå op i en højere enhed, før det kan lade sig gøre. Så i løbet af 2020 besluttede vi os for at blive mere målrettede i vores søgning efter en god location. Det bar heldigvis frugt, og vi er både glade og stolte over at have fået muligheden for at åbne Danmarks største udendørs padelanlæg i en så pulserende bydel som Refshaleøen.

Fortæl lidt om, hvad projektet indeholder?
Først og fremmest indeholder projektet 12 udendørs padelbaner. Med den størrelse er vores ambition at skabe et sted, hvor man får den ”fulde oplevelse”. Anlægget ligger lige ved siden af B&W hallerne mod syd og Svejsehallen (Copenhagen Contemporary og restaurant Alchemist) mod vest, og på øst-siden bag banerne er der en stor bakke, som giver nogle helt fantastiske muligheder ift. tilskuerpladser og lounge-områder. Vi vil desuden have gode omklædningsfaciliteter, store terrasser, café, shop, og så går vi meget op i æstetikken. Det er vigtigt – både for os og vores gæster – at anlægget er flot, da det hjælper med at skabe en god stemning og et sted, hvor folk har lyst til at hænge ud – også når de ikke spiller.

Padelhaller skyder op alle steder i disse tider, hvad er det unikke ved jeres projekt?
For det første bliver Padel Yard Danmarks største udendørs padelanlæg. Ligesom vi alle kender det fra tennis, så er der bare noget specielt og på en måde idyllisk over udendørs sport. Vi vil give folk mulighed for at spille på vores baner året rundt, for hvis der er noget danskere elsker, så er det at være udendørs, så snart muligheden byder sig. Vi regner i øvrigt med at opføre overdækning på 4 baner, så det bliver endnu lettere at spille året rundt.

Så er det selvfølgelig helt unikt, at vi kan åbne et padelcenter i så spændende en bydel som Refshaleøen. Det er et område i konstant udvikling, hvor det summer af liv, og hvor der er gang i iværksætteri, kultur, kunst og aktivitet hele året rundt. Hvis folk spurgte os, hvordan en perfekt dag i København ville se ud, så ville den involvere aktiviteter, som alle finder sted på Refshaleøen. Fx Street Food, museumsoplevelser, forskellige former for fysisk aktivitet, badning (eller vinterbadning) og kolde øl. Vi har oplevet en fantastisk støtte fra Refshaleøen selv samt de mange andre aktører derude. Derfor er der også utroligt mange spændende samarbejder i støbeskeen, som vi glæder os til at løfte sløret for inden længe.

Hvordan fandt i sammen som gruppe til dette projekt?
Vi har alle fire været gode venner siden 10 års alderen, hvor vi voksede op sammen i tennisverdenen. Nogle af de bedste minder stammer fra Holte Open i gamle dage, hvor der blev gået til den på tennisbanerne i Holte og ikke mindst minitennisbanen hos Ulrik og Tobias i Lyngby. Siden da har vi altid set hinanden relativt ofte, og efter Søren og Esben flyttede til København kun endnu mere. Pga. vores tætte bånd var det helt naturligt at finde sammen til dette projekt.

Padel beskrives som mere socialt end tennis – men hvilke elementer fra tennissporten vil I gerne tage med over i jeres padel-projekt?
Vi har alle sammen sat stor pris på de sociale relationer, vi har fået igennem tennis. Størstedelen af vores tætteste venner i dag stammer således fra tennisverdenen. Nogle af de bedste tider som tennisspiller er sommeraftenerne på de røde grusbaner rundt omkring i landet, hvor man efter træning sætter sig på terrassen og nyder lyden af tennisbolde, der bliver slået til, mens man drikker en sodavand, øl eller måske en bid mad. Denne stemning vil vi forsøge at genskabe i padelverdenen, hvor det sociale aspekt virkelig er i centrum. Vores store udendørsareal på Refshaleøen giver nogle fantastiske muligheder for at skabe det perfekte setup for en sjov og social sport som padel, hvor man i høj grad kan dyrke både nye og eksisterende venskaber.

Samtidig er vi alle blevet bidt af padelsporten. Esben lagde tennisketcheren på hylden for et år siden og udgør nu Danmarks bedste padel-par sammen med Nils Skajaa. Vi har derfor god indsigt i begge sportsgrene og kan bruge vores erfaringer fra tennissporten til at lave fede arrangementer og turneringer med padel som omdrejningspunkt. Vi håber også på at kunne få flere tennisspillere i gang med padel. Det vil kun være med til at løfte sporten endnu mere.

Hvad er drømmen det her center skal “kunne”?
Padel Yard skal være et sted, hvor alle padelspillere har lyst til at komme – både nybegynderen, den øvede, og elitespilleren. De skal selvfølgelig komme, fordi de synes, det er sjovt at spille padel, men de skal også komme, fordi det er et sted, hvor man kan slappe af, nyde stemningen og dyrke det sociale. Det er utrolig vigtigt for os, at Padel Yard hjælper med at løfte sporten i Danmark på alle niveauer, og at vi skaber den opmærksomhed omkring sporten som den fortjener.

Vi vil lave forskellige events, turneringer og samarbejder, som sætter padelsporten i fokus, og generelt er det vores helt klare ambition at sætte barren højt på alle parametre. På den måde kan vi få flere spillere i gang med sporten, og vi kan skabe begivenheder, som vil give genklang i den danske (og internationale) sportsverden. Vi vil samtidig lave Danmarks klart flotteste anlæg, som vil blive et kulturelt samlingspunkt i tråd med Refshaleøens ambitioner.

Artiklen er tidligere bragt på Tennisavisen.dk

Forrige artikelDM 2020: De danske mestre i padel
Næste artikelSkal padel være en del af tennissporten?
Per Colstrup Vinkel
Per Vinkel er professional journalist og tenniskommentator. Hans mangeårige arbejde, interesse og engagement i tennissporten og padelsporten, gør Per til en af de bedste danske sportsjournalister.