32 herre- og 16 kvindepar kæmpede fra fredag til søndag om de danske mesterskaber i padel, der i damerækken blev vundet af Maria Rasmussen & Gitte Haxen og i herrerækken af Oscar Sebber & Ricard Manchon. Det skriver Dansk Padel Forbund i en nyhed.

32 herre- og 16 kvindepar kæmpede fra fredag til søndag om de danske mesterskaber i padel i PadelPadel CPH – CUPRA ARENA, og ligesom i 2023 i århusianske Pakhus77, blev det også i år en fremragende afvikling af værtscentret, et stort tilskuerfremmøde og et sportsligt niveau, som bare stiger og stiger – som det sig bør, når vi har at gøre med talentfulde spillere, der lægger mange trænings- og turneringstimer i deres passion for at få opfyldt deres personlige ambitioner.

Vi ved fra Carlsberg Nordic Padel Series-turneringerne, at fredag aften kan noget helt særligt, og også i Brøndby stod fredag aften som en særlig aften, hvor folk kunne opleve 32 af landets absolut bedste mandlige par. Selv om det ofte er de samme par, der når til de afgørende kampe, så er dansk toppadel fyldt med stærke par, som arbejder hårdt for at tage de sidste skridt op, og tilskuernes interesse for at se de mange forskellige typer, temperamenter og spillestile er stor.

Lørdag kom kvinderne på fra kl. 10:00, mens herrerne kom på senere. Begge køn fik også hver deres DPF400 servet i gang, og da PadelPadel samtidigt afviklede deres egen Cupra Open var der masser af liv i centret hele dagen. Tilskuerne på centre court blev særligt underholdt af en kvartfinale mellem Skajaa/Hess og Laudrup/Galskov, som mange nok sent vil glemme. Sublim underholdning fra fire af landets bedste padelrepræsentanter.

Finaledagen søndag blev kontrolleret af et billetsalg, så vi undgik en overfyldt arena, og det betød, at tribunerne var fyldte, men at der stadig var plads til at komme rundt i arenaen. Stemningen var til tider elektrisk, og det er fantastisk at mærke, at de danske padeltilskuere begynder at lære, hvordan de kan være medvirkende til at skabe en intens og festlig atmosfære. Så længe man opfører sig ordentligt på tribunen har man nemlig som tilskuer fri mulighed for at vise sin begejstring.

Resultaterne flaskede sig til fordel for de østbaserede spillere. Herrernes række var afsindigt spændende med den ene tresætter efter den anden, og selv om de mangedobbelte danske mestre, Skajaa/Hess, fik kæmpet sig igennem alverdens hurdler undervejs i turneringen, så gik den ikke længere i finalen, hvor de i tre sæt måtte bukke under for landets pt. stærkeste par, Sebber/Manchon.

Hos kvinderne leverede Wiese/Alipieva en pragtpræstation mod Haxen/Rasmussen, som på forhånd var udset til at bære en relativt klar favoritværdighed på deres skuldre. Haxen/Rasmussen fik da også titlen i hus, men måtte ud i tre sæt før de kunne løfte armene i triumf. Lilleøre/Loughlan og Skov/Lundgren tog sig af bronzemedaljerne.

Et stort tillykke til de seks par, som kom på DM-podiet, samt DPF400-vindere og -finalister, som sideløbende med DM-rækkerne leverede god underholdning og flot padel. Alle par kan ses i billedserien til dette opslag.

Der blev i løbet af weekenden transmitteret live fra tre baner med kommentering fra Padel TV. Det var vores første turnering med Padel TV’s store set up, og herfra bliver der kun bygget på. En kæmpe tak til Padel TV, til de dygtige kommentatorer og til jer, der så med hjemme fra stuerne.

En tilsvarende stor tak til de 96 tilmeldte spillere. Uden jeres opbakning ville det være umuligt at holde en turnering af denne kaliber, og vi nyder at se fra måned til måned, hvor meget I alle vokser og forbedrer jer på banen.

Tak til de mange sponsorer, som var involveret i eventet. Cupra, Nutramino, HEAD, Lunar, Carlsberg, STATE og Grafikr.

Sidst, men bestemt ikke mindst, en meget stor tak til PadelPadel for at være en helt igennem fremragende vært for DM 2024. Vi har i weekenden nydt hvert et minut sammen med jer. Et fedt set up omkring centre court med tribuner, forplejning i verdensklasse, musik og speak omkring centre court, player’s lounge fyldt med Nutramino-produkter, goodie bags med bl.a. 200 kr. vouchers til spillerne og skønt personale, som fik hjulene til at dreje gnidningsfrit rundt hele weekenden. Tak!

Alle resultater fra DM kan ses på RankedIn.

Se kort kommentar fra vinder Oscar Sebber herunder:

Resultaterne fra DM 2024

Herrer

  1. Oscar Sebber/Ricard Manchon
  2. Esben Hess/Nils Skajaa
  3. Emil Lilleøre/Alex Loughlan
Vinderne af DM 2024 i herrerækken: Oscar Sebber og Ricard Manchon. Foto: Dansk Padel Forbund.

Kvinder

  1. Gitte Haxen/Maria Rasmussen
  2. Julia Wiese/Simone Alipieva
  3. Mie Skov/Smilla Lundgren
Foto: Dansk Padel Forbund.
Foto: Dansk Padel Forbund.

Resultaterne fra DPF400

Herrer

  1. Marc Ferrigno/Nicolai Ferrigno
  2. Mads Vernegaard/Kiranan Luxmy
Foto: Dansk Padel Forbund.

Kvinder

  1. Line Nørregaard/Anna Riisgaard
  2. Michelle Skov Jensen/Line Haarkjær
Foto: Dansk Padel Forbund.
Forrige artikelSådan håndterer du bedst fejl under en padelkamp
Næste artikelGemma Triay med ny partner
Anders Baron
Anders Baron er stifter og medejer af Padelbladet.dk. Han er ansvarlig for den digitale platform og online annoncering. Anders skriver om padel i relation til rejser, livsstil og udstyr. Kontakt på anders@padelbladet.dk. Anders er også freelance digital konsulent.