Dansk Padel Forbund har i 2023 oplevet en voldsom stigning i DPF-turneringer oplyser forbundet i et opslag på Facebook. Og det er naturligvis dejligt at se, at der både er arrangører og spillere, som har lyst til at spille turneringer, som er tællende til Dansk Padel Forbunds rangliste.

Dansk Padel Forbund har dog alligevel oplevet et så stort udbud af turneringer, at deres oplevelse er, at DPF400-turneringerne har været knapt så stærkt besat og eksponeret som ønsket.

DPF200-turneringerne har været for mange og for dårligt besat ift., at de først og fremmest ønsker, at DPF’s rangliste skal være retvisende og et sikkert fundament for indplaceringer, seedninger og jævnbyrdig matching, ligesom det også gerne skulle være et pejlemærke, når man taler landsholdsudtagelser.

Dansk Padel Forbund har også i år set mange eksempler, hvor arrangørerne “tager” spillere fra hinanden ved at lægge flere turneringer med høje kategorier i samme område samme dag – dette skaber både niveaumæssigt svagere og potentielt kun halvfyldte turneringer.

Derfor har de valgt at sætte ind på en række områder til 2024, hvor nogle af de vigtigste punkter nævnes her:

  • Der kan udelukkende afholdes DPF-turneringer i DPF-medlemscentre og DPF-medlemsforeninger. Se her, hvordan I indmelder jeres center eller forening i Dansk Padel Forbund: Bliv medlemscenter eller Bliv medlem
  • Ansøgningsfrist til DM-rækkerne, Carlsberg Nordic Padel Series, Carlsberg Nordic Veteran Tour og DPF500-rækkerne: 24 september.
  • Ansøgningsperiode til DPF200-rækkerne: 2. oktober til 22. oktober. Der kan ikke søges før 2. oktober, hvor vi har overblikket over kalenderen for de højere kategorier.
  • Større geografisk frihed til ansøgerne i Carlsberg Nordic Padel Series og DPF500, hvor terminerne er fastlagt på forhånd, men ikke geografien.
  • Ny præmiesum til Carlsberg Nordic Padel Series er 20.000 kr.
  • DPF300 ændres til DPF400 i Carlsberg Nordic Padel Series og DM senior.
  • Ved Carlsberg Nordic Padel Series ændres lørdagsprogrammet, således kvinderne spiller finale før herrerne.
  • DPF400 ændres til DPF500.
  • Arrangør stiller med en kontant præmiesum på 10.000 kr. til DPF500-turneringer. Pengene øremærkes til de fire finalistpar.
  • Der skal søges om at afvikle DPF200-turneringer.
  • Der kan nu aldrig arrangeres to turneringer samme dag i samme region i kategorien DPF200 og derover.
  • DPF200-vindere skal som minimum have præmier for en værdi á 1.000 kr. hver, mens finalisterne som minimum skal have præmier for en værdi á 500 kr. hver.
  • DPF lægger en samlet kalender for DM-rækkerne, Carlsberg Nordic Padel Series, Carlsberg Nordic Veteran Tour, DM-rækkerne, DPF500 og DPF200.
  • Mix- og veteranrækker er undtaget de ovenstående restriktioner. Der kan derfor frit sættes DPF200-turneringer op i mix- og veteranrækkerne, så længe de sædvanlige krav til afvikling af ranglisteturneringer overholdes.
  • Der kan sættes mix- og veteranrækker op i DPF500 uden ansøgning, men disse må ikke kollidere med Carlsberg Nordic Padel Series, Carlsberg Nordic Veteran Tour, DM-rækkerne og DPF500-rækkerne samme dag i samme region. Veteranrækker kan ikke sættes op noget sted samme dag, som der afvikles Carlsberg Nordic Veteran Tour.
  • DPF100-rækkerne vil som udgangspunkt stadig være sat fri til at sætte op af arrangørerne, men hvor DPF100 er højest udbudte kategori, vil der være et max. pointtal på 2.000 point samlet for et par ved tilmeldingstidspunktet.
  • I DPF50 og DPF25 er der stadig mulighed for at sætte sine turneringer op med eller uden først til mølle-tilmelding. Hvor DPF50 er højest udbudte kategori, vil der være et max. pointtal på 500 point samlet for et par ved tilmeldingstidspunktet. I DPF25 er dette pointtal på 100 point.
  • Det anbefales, at arrangører giver turneringsvindere i DPF100, 50 og 25 præmier for et beløb, der svarer til minimum det dobbelte af deltagergebyret, mens finalisterne anbefales at modtage præmier for et beløb, der minimum matcher deltagergebyret.
  • Arrangører skal i reglementet skrive loftshøjde, forplejningsmuligheder, regler for brug af wild cards og samlet præmiesum ind.
  • Arrangører bliver bedt skærpe reglementet vedr. hvilket format der spilles i samtlige rækker, hvor mange par der er plads til i hver enkelt række, og hvornår på dagen de pågældende rækker forventes at blive spillet. Disse områder har spillerne krav på at vide, før der betales deltagergebyr.

Det er ikke alle 2024-regler, som Dansk Padel Forbund har offentliggjort på deres hjemmeside endnu, da de stadig kører med 2023-reglerne, og arbejder på en teknisk løsning, så både 2023- og 2024-reglerne kan tilgås.

Udbudsmaterialet ligger frit tilgængeligt på deres hjemmeside via følgende link: https://www.danskpadelforbund.dk/turneringsarrangoer/.

Vanen tro afholder Dansk Padel Forbund et webinar, hvor de redegører for ovenstående m.m. Dato og tidspunkt for webinaret er mandag den 18. september 2023 kl. 19:30, og du kan finde tilmeldingslinket her.

Forrige artikelNykårede Danmarksmestre 2023
Næste artikelEuropamesterskaberne under FIP er udskudt
Anders Baron
Anders Baron er stifter og medejer af Padelbladet.dk. Han er ansvarlig for den digitale platform og online annoncering. Anders skriver om padel i relation til rejser, livsstil og udstyr. Kontakt på anders@padelbladet.dk. Anders er også freelance digital konsulent.