Padel hitter i Vestjylland: 12 nye baner bringer Holstebro ind blandt danske byer med flest baner i forhold til indbyggertal. Ifølge Dansk Padel Forbund er Holstebro sammen med blandt andre Svendborg og Odense blandt de byer i landet, som har flest baner i forhold til indbyggertal. Det skriver Holstebro Pressen i en pressemeddelelse.

Danmarks måske hurtigst voksende sportsgren nogen sinde har et solidt fundament i Vestjylland. Holstebro var et af de første steder i landet, som fik et par padelbaner med byens tennisklub som initiativtager. Siden har udviklingen taget fart på landsplan som i Vestjylland. Med indvielsen af et nyt center med hele 12 baner findes der nu i alt 5 centre i Holstebro med samlet 24 baner.

Foto: Louise Boo / Padel 7500.

I dag findes der i Danmark knap 1.200 baner til lidt under 6 millioner indbyggere. Det vil sige cirka 5.000 personer pr. bane. Men i Holstebro med omkring 37.000 indbyggere er dækningen cirka 1.500 pr. bane.

– Holstebro ligger fint i feltet, men jeg ved ikke, om det giver en placering helt i toppen. Odense er også rigtig godt med, og det samme er for eksempel Svendborg, siger Christian Nybroe, der er ansvarlig for turneringer, økonomi og it i Dansk Padel Forbund.

Foto: Louise Boo / Padel 7500.

I Holstebro driver to foreninger padelbaner. Desuden findes der tre centre skabt af forskellige grupper iværksættere. Nogle af de store padelkæder har også set på mulighederne for at etablere sig i Holstebro.

Men erhvervsfolk i byen ville gerne selv og ønskede at forankre sporten i byen. Derfor har fire af dem nu skabt det helt nye Padel 7500 med 9 dobbeltbaner og 3 singlebaner. Centret er opført direkte til sporten, og hensigten har været at skabe gode forhold med for eksempel attraktive badefaciliteter. Det siger en af de fire, direktør Kenneth Tang.

– Vi har ikke købt en brugt minkhal eller en anden forladt bygning. Vi har heller ikke tænkt på, om hallen skal kunne bruges til et andet formål en dag, hvis sporten nu pludselig taber popularitet. Vi vil bare gøre det fedt at spille padel, siger Kenneth Tang.

Kenneth Tang. Foto: Louise Boo / Padel 7500.

Han ønsker ikke at oplyse byggeprisen for de 4.000 kvadratmeter. De fire erhvervsfolk har ikke bygget for at blive rige. De har gjort det, fordi de selv er lidt mere vilde med at spille padel end andre.

Centret holder døgnåbent. Brugere låser sig ind med kode. Men der er bemandet med personale om aftenen.

Kenneth Tang håber at være med til at gøre padel til en hvermandssport. Padel kan dyrkes af folk i alle aldre og alle tyngder og alle køn. Han har selv tre piger, som det har været lidt svært at få i gang med sport, men padel fanger dem. Padel er også meget social.

– Padel er et alternativ til for eksempel golf. Det tager langt mindre tid, og udstyret kan købes for kun 500 kr., siger Kenneth Tang.

Centrene i Holstebro ligger tæt på centrum. Christian Nybroe fra Dansk Padel Forbund siger, at storbyerne har den udfordring at det er svært og dyrt, at placere baner i centrum, så de ligger typisk langt fra bymidten.

Foto: Louise Boo / Padel 7500.
Forrige artikelEuropean Games i Krakow: Damedouble fik flot kvartfinaleplads
Næste artikelPadelbladet – Juli 2023
Anders Baron
Anders Baron er stifter og medejer af Padelbladet.dk. Han er ansvarlig for den digitale platform og online annoncering. Anders skriver om padel i relation til rejser, livsstil og udstyr. Kontakt på anders@padelbladet.dk. Anders er også freelance digital konsulent.